martes, 15 de marzo de 2016

Passeig per la Barchinona medieval!

Avui els nois i noies de 6è, acompanyats de la Sofi, hem recorregut els carrers del barri Gòtic de la nostra ciutat, per tal de transportar-nos a l'Edat Mitjana i provar d'imaginar-nos com era la vida a Barcelona durant aquesta època.

La veritat és que ha estat una sortida molt profitosa, malgrat la pluja que no ens ha deixat visitar tot el que teniem previst... Serà aquesta l'excusa per tornar-nos a perdre per Barcelona??


Comencem l'itinerari a la Plaça de l'Àngel, antiga Plaça del Blat, el centre de la Barchinona més antiga.


Segona parada, la Plaça del Rei! Romànica o Gòtica?? Una mica de le dues...


I seguim amb la Catedral!


Aquesta si, gòtica del tot!!! I plena de gàrgoles!


I fins i tot la visitem per dins!!!


Després ens endinsem pel Call jueu i arribem a la Plaça de Sant Felip Neri, on observem les marques a la façana de l'esglèsia d'una bomba de la Guerra Civil.


Passegem pels carrers del Call fins arribar a l'esglèsia de Santa Maria del Pi!


I d'allà a la plaça Sanr Jaume, on observem la façana del palau de la Generalitat, el carrer del Bisbe i l'amagat temple romà d'August.

Parada per dinar, banyada per un xàfec intens, estona de joc i descans i tornada capa a Jaume I passant pel Mercat del Born i Santa Maria del Mar, tot fixant-nos en la quantitat de noms d'oficis que tenen els carrers d'aquesta part de la ciutat.

Un dia complet en el que hem après de valent!

lunes, 14 de marzo de 2016

Com vivien a l'Edat Mitjana...

Aquesta tarda els nois i noies de 6è han fet les seves presentacions dels treballs en grup de com vivien a l'Edat Mitjana a la ciutat, al castell, al monestir i al camp.

Aquí us deixo els enllaços als power-points i prezis que han fet, per tal que us els pogueu repassar per la prova de dimecres!

Bona feina nois i noies!!

EL CASTELL


 LA VIDA AL CAMP

LA CIUTAT MEDIEVAL


ELS MONESTIRS